Pieter Zuidema

Pieter Zuidema

Ik ben Pieter Zuidema, samen met mijn vrouw en jongste dochter woon ik in het mooie Dokkum. We hebben nog een tweetal dochters. Onze oudste woont samen in drachten, onze tweede dochter woont in een woonvoorziening.
Al vele jaren ben ik werkzaam in de zorg en het zorg-onderwijs .

Begonnen als groepsbegeleider op Nieuw Woelwijck. Vervolgens begeleider in het Kinderdagcentrum. Van daaruit gedetacheerd naar het speciaal onderwijs. Vanaf augustus 2023 werk ik voor de Leefstijl poli plus en Maeykehiem (de woonvoorziening van onze tweede dochter). Thyra ken ik al vele jaren. In de school waar ik destijds werkte werd de cursus Ervaar het maar gegeven. Het werd het begin van een jarenlange samenwerking van Thyra en mij en dus vele ontmoetingen. Jaren waarin ik het Fryske Ervaar het maar: “Belibje it mar” heb opgezet. In overleg met Thyra. Vanaf september 2022 ben ik als projectmedewerker verbonden aan de Leefstijl poli plus. Samen bouwen aan iets moois waarmee we er toe kunnen doen motiveert mij. Iets kunnen betekenen voor ouders van, en voor gezinnen met, een kind met een intensieve zorgvraag (LeefstijlpoliPlus)

Met mijn werk ervaring, maar ook het zijn van ervaringsdeskundige vind ik het boeiend om onderdeel te mogen zijn als ambassadeur van het Ervaar-het-maar platform.