Ingrid Agricola

Ingrid Agricola

Ik ben Ingrid Agricola en woon samen met mijn man en dochter in Oosterhout (NB)

Sinds 2000 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking . Eerst bij Kinderdagcentrum de Boemerang in Hilversum en daarna bij diverse dagcentra  van Amarant op het Hooge Veer in Tilburg. Waarvan de laatste jaren op het Belevingscentrum, een dagcentrum voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Hier staat het invullen van een zinvolle, waardevolle dag voor de cliënten voorop. Naast het werken als persoonlijk begeleider gaf ik trainingen op de Amarant Academie waaronder de LACCS training. 

In februari 2024 heb ik een verandering gemaakt in de doelgroep waarvoor ik werk. Ik werk nu als cognitief trainer voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel die in de chronische fase zitten. Zij hebben geen verstandelijke beperking, maar worden in hun dagelijks leven geconfronteerd met de gevolgen van hun hersenletsel. 

De methode Ervaar-het-maar geeft mij al vele jaren handreikingen om invulling te geven aan de dag en om goede afstemming te vinden in wat de cliënt op dat moment nodig heeft.  Met name de praktische op het lijf gerichte activiteiten zet ik graag in. Waar ik eerst de activiteiten voor de cliënten deed, leer ik nu de mensen om te gaan met hun prikkelverwerking en het logisch maken van een activiteiten planning. Het is voor mij een grondhouding geworden om de mens in zijn geheel te zien en te kijken waar ik moet aansluiten om de client in hun kracht te zetten. Ik heb diverse trainingen gevolgd van Thyra en haar bevlogenheid en kennis hebben mij enorm geïnspireerd.

Met veel plezier maak ik deel uit van het platform ´Ervaar het maar` en zet ik mij in om deze benaderingswijze verder uit dragen.